Industriële stoelen – uw individuele oplossing voor specifieke toepassingen

 

Bij onderzoek, industrie en handel zijn er sectoren waar specifieke eisen worden gesteld aan veiligheid, materialen en duurzaamheid. Of het nu gaat om productiehallen, de chipproductie of chemische laboratoria: de werkstoelen, krukken of producten voor laboratoria, sta(zit)werkplekken of 24-uurstoepassingen uit dit programma zijn opgewassen tegen de specifieke omstandigheden. En ze garanderen de gebruikers bij hun dagelijkse werkzaamheden de hoogste mate aan veiligheid, comfort en prestatievermogen.

Werkplaatsstoelen

Flexibele werkstoelen voor werkplaats, productie en industriële productieafdelingen

Laboratoriumstoelen

Ergonomische laboratoriumstoelen: veilige en schone omgeving in laboratoria

ESD-stoelen

Geleidende ESD-werkstoelen voor gebruik in controleruimtes en zeer gevoelige omgevingen

Cleanroomstoelen

Cleanroomstoelen en cleanroomkrukken voor laboratoria, elektro- en farmaceutische industrie

Stahulpen

Gezond staan en werken met ergonomische stahulpen voor werkplaats, werkplek en industrie

24-uurs stoelen

Bureaustoelen en controlekamerstoelen voor intensief gebruik 24/7

Dat zou een werkstoel moeten kunnen!

Voor iedere toepassing het juiste materiaal

Bij industriële werkstoelen ligt een bijzondere focus op sterke materialen en onderhoudsvriendelijke oppervlakken. PU (polyurethaan), robuuste bekledingsstoffen met hoge schuurtoeren, kunstleer en hout zijn optimaal geschikte materialen die lang meegaan. Afhankelijk van waarvoor ze bestemd zijn, moeten de oppervlakken afwasbaar of bestand tegen schoonmaak- en desinfecterende middelen zijn, slijtvast of geleidend. De antistatische aard van de materialen reduceert bovendien de elektrostatische oplading. Voor gebruik in cleanrooms worden de kussens speciaal geseald. Is de werkplek 24/7 in ploegendienst in gebruik, dan moet de stoel tegen die belasting bestand zijn. Alleen de duurzaamste materialen zijn bestand tegen dit continue, intensieve gebruik. Zulke extreme belastingen vragen namelijk veel van mens en werkstoel.

Tips voor gezond zitten en werken!

Een goede industriële werkstoel heeft veel instelmogelijkheden en kan individueel worden afgestemd op de lengte en het postuur van de gebruiker. De grootst mogelijke bewegingsvrijheid voor armen en schouders is even belangrijk als een gezonde, prestatiebevorderende zithouding. Ook stabiliteit en stevigheid zijn belangrijke criteria voor een werkstoel.

Afwisselen tussen zitten en staan is goed voor de rug!

Een gezond ritme tijdens het werken is afwisselen tussen zitten, staan en beweging – die afwisseling loont! Vijf minuten per uur staand werken brengt al meer dynamiek in de werkdag. Voor medewerkers die hun werkzaamheden overwegend of uitsluitend staand verrichten, is een gezonde houding van essentieel belang. Stastoelen en stahulpen garanderen in productiehallen en werkplaatsen of in de handel niet alleen zeer veel bewegingsvrijheid, maar dragen zelfs terwijl de gebruiker staat bij aan een dynamische zithouding.

Het toverwoord luidt: beweging!

Beweging heeft positieve effecten op lichaam en geest en houdt mensen fit en geconcentreerd. Zorg bewust voor regelmatige actieve pauzes op de werkplek en probeer zo veel mogelijk beweging in uw dagelijks bestaan in te bouwen. Apps met een herinneringsfunctie kunnen daarbij helpen om het regelmatig van houding veranderen een gewoonte te maken.
Eenvoudige oefeningen voor op uw werkplek vindt u hier.

Made in Germany met duurzame productie!

Onze Dauphin Industry-producten worden in Duitsland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Ons bedrijf is al sinds 2010 EMAS-gecertificeerd. Het voortdurend optimaliseren van milieurelevante aspecten is voor ons een vanzelfsprekendheid. Dankzij deze maatregelen konden wij de CO2-uitstoot op ons hoofdkantoor in Offenhausen sinds 2015 al met meer dan 40% verminderen, o.a. door over te schakelen op 100% CO2-neutrale groene stroom. Meer informatie vindt u in onze milieuverklaring.

Fit op de werkplek

Fit op de werkplek

Robuuste materialen met een lange levensduur

Robuuste materialen met een lange levensduur

Het AGR-keurmerk

Het AGR-keurmerk

Het AGR‐keurmerk – daarop kunt u vertrouwen

De Aktion Gesunder Rücken (AGR e.V.) stimuleert het onderzoek naar het voorkomen van de volksziekte rugpijn. Het AGR‐keurmerk "Geprüft & empfohlen“ ("Getest & aanbevolen") staat bekend als een serieuze beslissingsondersteuning bij de aanschaf van rugvriendelijke producten voor de werkplek en het dagelijks leven.

Geselecteerde Dauphin-werkstoelen dragen het AGR-keurmerk en bewijzen daarmee dat het hier ergonomisch zeer geschikt zitmeubilair voor industriële werkplekken betreft.

Dauphin is al sinds het begin partner van de AGR e.V. bij het concept industriële werkplekken voor rugvriendelijk werken. Meer informatie vindt u op agr‐ev.de ‐ Industrial Work Chairs.

Een checklist voor rugvriendelijke industriële werkplekken vindt u hier.

Configureer uw eigen werkstoel!

Kies het gewenste product uit deze specifieke sectoren.

Wij horen ❤ van u.

* Verplicht veld

Meer producten.
Meer keuze.

@Just evo
@Just evo
Cay
Cay
Stilo ES
Stilo ES
Fiore outdoor
Fiore outdoor
Indeed
Indeed
Eddy
Eddy
Fiore
Fiore
Shape
Shape
Teo
Teo
Stilo
Stilo