DE | EN | FR | ES | IT | NL

Goed design richt zich op de mens.

Uitstekend design is een groot goed en een intensief proces: bij Dauphin ontstaan de ontwerpen binnen het designteam, deels in samenwerking met externe ontwerpers. Individueel op de verschillende arbeidstaken afgestemde, ergonomisch geoptimaliseerde, goed vormgegeven bureaustoelen die op alle lichaamsgrootten kunnen worden afgestemd, zijn het resultaat.

German Design Council

De acceptatie en opname in het Duitse “Design Council Foundation” onderstreept eens te meer het design niveau van de firma Dauphin.Ontwerpers

Jessica Engelhardt

Jessica Engelhardt

Integreren betekent ‘verbinden’ – in de synthese van vormgevend bezig zijn en een intensieve interdisciplinaire samenwerking ziet Jessica Engelhardt de sleutel tot het ontwerpen van succesvolle producten.

Jessica Engelhardt werkt als ontwerpster. In 2010 studeerde ze af als productontwerpster aan de hogeschool Coburg/studierichting geïntegreerd productdesign.

Sinds 2011 werkt ze als in-house ontwerpster voor de Dauphin HumanDesign® Group en heeft ze meegewerkt aan verschillende stoelontwerpen.

De nieuwe producten Reefs flex, Reefs, Cay, Fiore, Fiore outdoor en Stilo zijn van haar hand.Rüdiger Schaack

Jessica Engelhardt

‘Design is een kwestie van eisen en geen kwestie van smaak’.

Dat is de visie van Rüdiger Schaack. De product- en meubelontwerper werd in 1973 in Düsseldorf geboren en ontving, na het examen kunst en nadat hij cum laude was geslaagd als gezel meubelmaker, al tijdens zijn studie de internationale designprijs van Baden-Württemberg.

Hij werkt intussen al 12 jaar met veel succes in de kantoormeubelbranche. Zijn producten hebben tal van prijzen in de wacht gesleept, zoals de Red Dot Design Award, de IF Design Award en de German Design Award.

Sinds de zomer van 2017 ondersteunt hij de Dauphin HumanDesign® Group bij de ontwikkeling en vormgeving van innovatieve projecten voor de merken Dauphin en Züco.


Indeed, Atelier en Allora Poufs zijn esthetisch tot in het kleinste detail doordacht.Martin Ballendat

Martin Ballendat

‘Goed design moet eenvoudig zijn, heel eenvoudig’: Martin Ballendat weet waarover hij spreekt. Succes, prijzen en meer dan 70 designonderscheidingen benadrukken zijn filosofie.
Sinds 1995 werkt hij als vrij ontwerper. Hij kreeg projectopdrachten voor beroemde merkproducenten in 12 verschillende landen (o.a. Italië, Zwitserland, Verenigde Staten...). Daarnaast is hij als docent verbonden aan HBO-instellingen in Graz en Salzburg.

Sinds het begin van de samenwerking met Dauphin zijn er innovatieve producten ontstaan zoals Lordo, InTouch, dat-o en Siamo.Professor Rido Busse

Professor Rido Busse

Ondernemer, ontwerper, geleerde: Rido Busse is in zijn 50-jarige carrière al vele malen onderscheiden en is met zijn instituut ‘Busse Design + Engineering’ tegenwoordig ook actief in de Verenigde Staten. Als docent, oprichter van gerenommeerde designprijzen, jurylid en vormgevingsdeskundige wordt hij tegenwoordig vaker gevraagd dan ooit tevoren – en dat brancheoverstijgend, bijv. bij Mercedes, EADS en Stihl.
Professor Rido Busse is initiator van Plagiarius en Aktion Plagiarius e. V. en strijdt met het toekennen van deze negatieve prijs al jaren tegen productplagiaat.

www.busse-design.com
www.plagiarius.com

De stasteun ‘Tec dolphin’ is voor Dauphin ontwikkeld door Rido Busse en zijn team.Daniel Figueroa

Daniel Figueroa

Geboren in 1965 op Cuba, afgestudeerd binnenhuisarchitect en meerdere malen internationaal onderscheiden: dat is Daniel Figueroa. Sinds 1995 heeft hij tal van producten ontworpen voor de conferentiesector, voor seminarzalen en de kantooromgeving.

De ontwerper houdt zich daarnaast ook bezig met expositie- en beursconcepten en producten voor de woonomgeving.

Voor Dauphin realiseerde hij het gamma draai- en bezoekersstoelen X-Code.Norbert Geelen

Norbert Geelen

Geelen werd in 1968 geboren in Straelen am Niederrhein. In 1989 begon hij met zijn studie Industrieel design aan de universiteit GHS in Essen. Na zijn afstuderen ontwierp hij samen met Robert Kilders als Studio ‘bert&bert’ producten voor de sectoren tableware en kantoormeubilair.
In 2005 is Norbert Geelen een eigen designstudio begonnen.

De robuuste "Tec Profile" is het resultaat van de samenwerking met Dauphin.