DE | EN | FR | ES | IT | NL

Promotion of culture

Dauphin ziet zichzelf als onderdeel van het maatschappelijke leven en wil dat wat zij als waardevol beschouwt, combineren met andere activiteiten op dat gebied. Onder deze voorwaarden vormen zich voortdurend nieuwe projecten, die hun ontstaan vinden in de wijze waarop Dauphin als bedrijf communiceert.

De mens staat bij Dauphin in het middelpunt van ons denken en doen. Als voorvechters van de humanisering van ons werk en alle daaraan verbonden factoren gaan de activiteiten van de onderneming verder dan uitsluitend het eigen vakgebied. Daarom sponsort de Dauphin HumanDesign® Group onder andere het Office Innovation Center (OIC) van het Frauenhofer Gesellschaft om het onderzoek naar de toekomst van de werkplek te ondersteunen.

Dehnberger Hof Theater e.V.

Theater

Als vrienden en sponsors van het Dehnberger Hof Theater zetten wij ons al jaren in voor het behoud en de uitbreiding van deze schouwburg in de buurt van Neurenberg.


Het ligt ons na aan het hart om toeschouwers en toneelspelers te laten delen in de vreugde die je voelt als je geniet van een opvoering. Geheel in de zin van de Dauphin-filosofie.


Förderkreis der Musikusse e.V.

Musikus

Muziek ontdekken – muziek beleven! Onder dit motto wil deze op 9 maart 2000 opgerichte vereniging, met Elke Dauphin als beschermvrouwe, jonge mensen de stap naar musiceren vergemakkelijken. Naast muzikale opvoeding biedt deze vereniging jongeren en volwassenen de mogelijkheid een instrument te leren bespelen en de reeds bestaande vaardigheden uit te breiden.


Freunde des Kinder- und Jugendheims (KJH) Reutersbrunnenstraße (voormalig Weeshuis) e.V.

KJH

Met kinder- en jeugdwoningen en de noodopvang voor jongeren is het KJH vandaag de dag een van de belangrijkste jeugdhulpverleningsinstellingen in de stad Neurenberg. Het KJH is regionaal het oudste vondelingen- en weeshuis. Als sponsor is het Dauphins hartenwens jongeren uit probleemgezinnen een positieve kindvriendelijke leefomgeving te verschaffen.


bayern design GmbH

bayern design GmbH
Design is een belangrijke economische factor! bayern design GmbH informeert Beierse bedrijven over de succesfactor design, adviseert hen over de voordelen van design, initieert en begeleidt designgerichte projecten en creëert designnetwerken, bijv. in samenwerking met de Deutscher Designertag e.V. of met BEDA, The Bureau of European Design Associations in Brussel. Daarbij zijn er ook tal van initiatieven om het werk van aanstormende ontwerpers te promoten. Het Beierse Staatsministerie voor economie, infrastructuur, verkeer en technologie ondersteunt bayern design GmbH. Het werk wordt zowel financieel als inhoudelijk gesteund door de steungroep bayern forum e.V., waarvan Elke Dauphin tot 2015 vicevoorzitter was. Het bedrijf is gevestigd in Neurenberg, direct bij het Neues Museum, Staatliches Museum für Kunst und Design.